RÓLAM

"...Végighallgattad mindig, amit mondtam, halandóból így lettem halhatatlan." (Pilinszky: Átváltozás)

Azt mondják, segítőként a személyiségünkkel dolgozunk. Az én szakmaiságom gyökerei olyan kapcsolatokba nyúlnak vissza, amikben én is megtapasztalhattam azt, hogy életem nehéz szakaszaiban nem vagyok egyedül. Kamaszkorom óta volt számomra olyan hely, közösség, emberi kapcsolat, ahol belső lelki vívódásaim kimondhatók, letehetők voltak. Ezekben a kapcsolatokban lettem azzá, aki ma vagyok, és később a segítői szakmaiságom alapjává is ez a tapasztalat vált.

Erre épül rá mindaz, amit tanultam: a szupervízió alapú coaching ifjúság- és család specializációval, a lelkigondozás a MEKDSZ-nél, az ifivezetés az MRE Zsinatnál, a függőségprevenció a ráckeresztúri drogrehabon. Na meg a tanárság és a biológia doktori az egyetemen.

Mindezzel együtt, ha megkérdeznéd tőlem, milyen módszerrel dolgozom, azt mondanám, a számomra legfontosabbat adom tovább, amit én magam is kaptam: kapcsolatot építek. Feléd, Veled.

portre_ikoach

dr. Király Ildikó
minősített coach, kamasz és fiatal felnőtt önismereti szakember

Amire számíthatsz a velem való kapcsolatban:

Lehet, ami van, úgy, ahogy épp benned van – nem fogok ítélkezni. 

Figyelek, hallgatok, kérdezek –  hogy megtaláljuk a kérdésed mögötti valódi kérdést: mik az érzelmi mozgatóid, milyen szükségleteidre keresel választ, mik azok a múltbeli vagy jelenben is zajló események, emberi kapcsolatok, amik a kihívásokat előidézik benned.

Ehhez sokszor érdemes a szavak szintjéről eggyel mélyebb szintre lépni: a beszélgetések során néha olyan eszközöket ajánlok fel Neked, amik segítik a belső világod kivetítését, ezáltal összerendezését. Van, hogy rajzolunk, festünk, vagy dramatikus elemeket használunk, ami kiváló módszer arra, hogy ne csak „agyban ” találjunk megoldást, hanem mélyebben, érzelmileg is feloldást találhass.

És meglátod, lesz erőd és eszközeid továbblépni, elég jól továbblépni.